Mura Vendégház

Horgászat

Víz típusa: Folyó Vízterület: 190 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás: Folyó menti települések: Muraszemenye, Murarátka, Letenye, Tótszerdahely, Molnári ezek megközelítése közúton, amit közúton és vasúton is megközelíthetünk az Murakeresztúr. Legközelebb eső nagy város Nagykanizsa.
Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, márna, tokfélék, kősüllő, domolykó
Leírás: Terület: kb. 40 km (magyarországi szakasz, viszont az országhatár miatt nem mindenhol megközelíthető a part!)
Átlagmélység: változó
Fenékviszonyok: homok, kavicsos
Akadók: vízbe dőlt fák
Növényzet: Fűzfa, égererdők
Horgászati lehetőség: 06-22h
A Mura Ausztriában ered és Szlovénián keresztül a szlovén-horvát-magyar hármashatárnál éri el hazánkat Muraszemenyénél, ahol a Kerka patak torkollik a folyóba. Innen határfolyóként halad dél felé magyarország és horvátország között. A fent megjelölt halakon kívül sok védett halfaj is megtalálható a sebes folyású folyóban. A meder nagyon változó mélységű, sóderos. Nagyobb kanyarulatoknál ahol visszaforgó van elérheti a 12-15 métert is, de a kanyarulatok belső felén és a kőruganyok alatt homok zátonyok alakultak ki. A part szintén változó magasságú hordalékos. A parton nyár, fűz, éger fák és különböző bokrok, cserjék nőnek.
Az esetleg kifogott védett halakat mindenki a lehető leggyorsabban, és legkíméletesebben helyezze vissza éltető elemébe!

Tilalmi idők, méret-, és mennyiségi korlátozások az Országos Horgászrend szerint. Helyi horgászati szabályok: Csónakból TILOS a horgászat! Tilos a vízparti táborozás, sátorállítás és a tűzrakás! Tilos a halak takarmányozása, szoktató etetése, a vízparti és vízi növényzet irtása! Szemetes helyen horgászni nem szabad
A kívülről akadt halat megtartani TILOS!

A horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje SZIGORÚAN TILOS