Mura Vendégház

Bakancsos túrázás

Murakeresztúr a Mura folyó mentén, a Mura-menti Tájvédelmi Körzet területén, és Duna- Dráva Nemzeti Park szélén helyezkedik el, ahol a túrázokat tanösvény várja.

Nem messze van a Dráva és a Mura folyó horvátországi szakasza, amely tájvédelmi terület különleges növényekkel és ritka madárfajtákkal.
A településen áthalad a kék túra útvonala, amely kellemes kikapcsolódást ad a bakancsos turizmust kedvelők számára. A település környéke remek lehetőséget kínál kirándulásra, túrázásra, gombászásra és a szabadidő kellemes eltöltésére..
Az útvonal nagy része árvízvédelmi töltésen, a Duna-Dráva Nemzeti Park háborítatlan területein halad, így különösen ajánlható kisgyermekes családoknak is.
Lehetőség van majdnem mindenütt a védgáttól kisebb-nagyobb távolságra fekvő, alacsony forgalmú közutakra térni.
Maradandó élményt jelentenek, horgászati és vízisport lehetőségeket kínálnak a Mura árterén a kavicsbányászatból származó, áttetszően tiszta vizű tavak, s maga a gyors sodrású Mura folyó.

A község nevezetessége a részben feltárt Zrínyiújvár. A közelben található bővizű forrás, a Zrínyi kút. Jó minőségű bort termelnek a községben. Az idelátogató vendéget a helyiek borkóstolóra várják saját pincéikbe.

A horvát határhoz közeli kisközség vonzerejét szép természeti környezete adja: erdőségek övezik, határát nyugaton szőlőhegyek zárják, a füves völgyekben tiszta vízű források táplálják patakjait.